Et styreverv er nyttig, lærerikt, ser flott ut på en CV og sist, men ikke minst er det ufattelig morsomt! Gjennom en stilling i hovedstyret får man mange muligheter til å bli kjent med engasjerte studenter på tvers av årstrinn innad i BSF, samt et helt nytt nettverk av ildsjeler i de mange andre linjeforeningene på NTNU. I tillegg har man i hovedstyret en unik mulighet til å sette sitt eget preg på det som skjer i linjeforeningen.

Ingen særlige forkunnskaper eller egenskaper kreves, bortsett fra at det er en fordel med litt engasjement og generell positivitet. Du vil lære det som trengs når du inntrer i stillingen, med god støtte i gamle styremedlemmer. Et hovedstyreverv kommer du aldri til å angre på, så alle anbefales på det sterkeste å stille!

Dette er Moa. Hun har nå vært leder i BSF i ett helt år, og etter ett eventyrlig år med opplevelser er hun nå klar for å tre av. Kunne du tenke deg å bli den neste lederen til berg?  Les hva Moa har å si om vervet sitt!

 

Beskriv i korte trekk hva stillingen går ut på?

Som leder i berg har man det overordnede ansvaret for alt som foregår i foreningen. Dette innebærer oppfølging av komiteene og styret i foreningen og arrangering av møter. I tillegg er man linjeforeningens ansikt utad, og folk flest tar kontakt med deg først om det skulle være noe de lurer på, eller om de skal ha tak i noen andre deler av foreningen.

 

Hvilke egenskaper kommer godt med som leder?

Noe av de viktigste egenskapene som leder er at man kan jobbe i team og man er åpen for andre sine forslag og ideer. Dessuten er det bra hvis man er flink til å ha flere baller i luften på en gang, siden man tross alt skal ha kontroll på alt som skjer i foreningen.

 

Føler du at du har lært noe det siste året, og i så fall hva?

I løpet av mitt år som leder har jeg lært kjempe masse. Jeg har lært hvordan det er å samarbeide med mange forskjellige mennesker og jeg har blitt meget god på å sende ut møteinnkallelser.

 

Hva vil du si til de som tenker på å stille?

GJØR DET! Å være leder er kjempe lærerikt og det er mye moro! Det neste året blir veldig spennende for Berg, med tanke på fusjonen, flytting ned til PTS og åpning av ny kjeller. Jeg har ikke angret et sekund for at jeg stilte som leder og det kommer ikke du heller!

 

Denne kjekke, unge herremannen heter Iver og har vært foreningens kjellersjef siden april i fjor. Nå er hans dager i styret snart omme, akkurat i tide før kjelleren åpnes på ny. På generalforsamlingen skal en arvtaker velges. Hvis du tenker at dette hadde vært noe for deg, les mer om Iver år som kjellersjef.

 

Beskriv i korte trekk hva stillingen går ut på?

Stillingen som kjellersjef går ut på å drifte kjelleren vår på Moholt. Kjelleren, har som der sikkert vet, vært stengt siden 2015, men nå begynner det endelig å nærme seg nyåpning. Kjelleren blir nå driftet som et utested, noe som fører til en del administrative oppgaver som budsjett, organisasjonsregistrering og skjenkebevilling. Det meste av de administrative oppgavene vedrørende åpningen av kjelleren er på plass, så neste kjellersjef kan fokusere mye mer på selve driften av kjelleren fremover. En viktig oppgave vil også være å få i gang en god kjellerkultur blant studentene, siden mange ikke har opplevd å ha en studentkjeller.

 

Hvilke egenskaper er viktige som kjellersjef?

Som kjellersjef skal du lede et kjellerstyre, derfor er det viktig at du er god til å organisere og delegere oppgaver. Samarbeidsevne er også en god egenskap, da vi deler kjelleren, og må samarbeide med kjellersjefene, og -styrene fra Timini og Hybrida.

 

Føler du at du har lært noe det siste året, og i så fall hva?

Det siste året har jeg lært en god del om hva som skal til for å starte opp et utested. Det har vært mye administrative oppgaver, som det tok litt tid å få kontroll over.

 

Hva vil du si til de som tenker på å stille?

Still som kjellersjef! Som medlem av hovedstyret får man møte mange interessante folk fra andre linjeforeninger, og være med på mange fester. Vervet som kjellersjef kommer til å kreve en del arbeid, men man får mange nye erfaringer som er gode å ha med seg videre. 

Denne forrvirrede mannen er Kjetil. I ett år har mailinglister, hjemmeside og facebook administrering vært hans oppgave. Nå er hans tid i styret snart over.  Du kan du lese litt om hans tanker rundt infosjef-vervet.

Det er ikke bare hovedstyret som trenger ildsjeler, andre stillinger er også viktige for at Berg sine arrangement skal kunne utføres med brask og bram i ekte Bergmannsstil!

Etter en meget vellykket tur til Åre, er nå Kari og Trygve klare for å gi oppgaven med å planlegge turen videre! Nye Åreansvarlige skal velges på generalforsamlingen, og kanskje er det nettopp du (dere?) som får æren av å arrangere vinterens vakreste eventyr i 2019!

Hva går stillingen går ut på?

 

Som Åreansvarlig skal du planlegge den årlige turen til Åre for hele Bergforeningen. Dette innebærer å fikse overnatting, skikort, transport og påmelding, samt å være en kontaktperson under selve turen.

 

Hvilke egenskaper kommer godt med som Åreansvarlig?

 

Det viktigste er kanskje å være strukturert slik at man klarer å holde orden på bestillinger og ha oversikt over hva som skal gjøres når.

 

Føler dere at dere har lært noe det siste året, og i så fall hva?

 

Vi har aldri arrangert et arrangement for så mange mennesker før, og det å holde styr på mye på en gang gir god erfaring som vi vil ta med oss videre. Vi har også blitt kjent med flere i Berg som vi kanskje ellers ikke hadde kommet i kontakt med.

 

Hva vil dere si til de som tenker å stille?

 

Som takk for at man planlegger turen får man faktisk betalt billett med skikort. Man får også sette opp hyttene selv, altså er det en del ekstrafordeler med jobben!

Ellers er det er lurt å begynne planleggingen tidlig. Da slipper man mye stress senere og har friere tøyler til å velge tidspunkt for turen. Vi vil selvfølgelig også bidra med masse hjelp til de nye Åreansvarlige.

Mannen bak Bergrevyen 2018 skal gå av med pensjon, så søken etter nye revysjefer har nå begynt! Les hva han selv har å fortelle om stillingen her!

Hva går stillingen går ut på?

Som revysjef i Bergstuderendes forening er det din jobb å produsere revy. Du/dere er sjefen, så det er viktig å kunne ha oversikt når man tar beslutninger. Man må også kunne ta initiativ, for å få i gang prosesser! Man er selvfølgelig ikke verdensmester i alt, man må klare å delegere oppgaver og spørre om råd. Som revysjef er du også ansvarlig for å drive økonomien, finne talenter, booke lokale, finne utstyr (kostymer, lydutstyr, rekvisitter), lede øvingstimene og reklamere. Som sjef kan man være med på så mye (eller lite) man vil av skuespill, dans, manus, film og sang!

Det er mange drevne sjeler som ønsker å delta på revy, så det er viktig å få med seg folk som kan hjelpe med det man trenger hjelp til. Om man finner en god gjeng er dette ikke et verv som tar alt for mye tid. Det er fullt mulig å kombinere revysjef med studier!

Hvilke egenskaper kommer godt med som revysjef?

Å ta initiativ er vel den viktigste egenskapen. Det er opp til deg å sende den første eposten, sette opp øvingstimer, og generelt stille krav til de som jobber med deg. Man burde ha litt lederegenskaper, lytte til andres ideer og spørre om hjelp. Man må også være litt fleksibel, det er nemlig slik at ikke alt går etter planen alltid. En viss mengde spontanitet hjelper mye!

Føler du at du har lært noe det siste året, og i så fall hva?

Man kan ikke ta et slikt verv uten å sitte igjen med MASSE lærdom. Man blir virkelig flink til å organisere en gruppe, man leder jo denne gruppen fra start til slutt på et stort prosjekt! Jeg ble også svært dreven i Photoshop og videoredigering, samt manusskriving. Man blir mye bedre på alt man prøver seg på, det er en svært bratt læringskurve! Det krever ikke mye forkunnskaper, man har hjelp av tidligere revysjefer og en ordentlig god kokebok. Forbered deg/dere på en utrolig mestringsfølelse, jeg har sjeldent følt slik stolthet etter en skikkelig premiere!

Hva vil dere si til de som tenker å stille?

Å være revysjef er en svært givende stilling. Man lærer mye nytt, og blir virkelig dreven i management. Den viktigste grunnen til å bli revysjef er likevel det sosiale aspektet, mener jeg. Man blir godt kjent med så utrolig mange nye kule folk! Det er en veldig god måte å knytte vennskap på tvers av klassetrinn og linjer. Gjengen man jobber med i flere måneder blir man godt kjent med, det er ikke til å unngå! Man får også virkelig slått kreativiteten løs, det er utrolig hva man kan få til om man er villig til å tenke utenfor boksen.

 

Jeg som revysjef har tenkt å være veldig involvert, så du har garantert en støttespiller i meg. Mange fra revygruppa har meldt interesse til nesteår, og det kommer jo en haug med nye førsteklassinger. Å stille som revysjef er noe du definitivt ikke kommer til å angre på, for herregud så gøy det har vært! Ingen ting kan måle seg med følelsen etter fullført revy produksjon, dette har vært en opplevelse jeg ALDRI kommer til å glemme!