FK Steindølene 2 – Petroleum FK

kampoppstilling

Benken: Asgeir, Andreas, Anton

Tilskuertall: 2

Andre kamp etter vinterpausen, mot et heltent Steindølene 2. Når man ser på kampprogrammet før sesongen, er dette en av kampene hvor man ser seg ut 3 poeng dersom drømmen om topp 5 skal være oppnåelig. Et lag plassert et par plasser bak oss på tabellen, så vi gikk inn i kampen med optimisme og tro på seier.

Kampen startet tett og jevnspilt. Vi hadde mest ball, men Steindølene kom på et par farlige visitter på vår halvdel. Vi klarer etter hvert å legge et visst trykk på Steindølene, og fester et stadig sterkere grep om kampen. Det resulterer ikke i mer enn et par dødballer, som vi ikke får all verden ut av. Etter en av disse dødballene får vi en kontring imot. Henrik ofrer det remmer å tøy kan holde, får til slutt satt inn en viktig takling og får ballen ut til corner, men pådrar seg en vond smell i sammenstøtet. Han signaliserer at han må bytte. Treneren må legge om planen. Allerede på oppvarminga så jeg at Anton var usedvanlig frisk. Venstrekanten (undertegnede) vår har til nå i kampen stort sett stått med hoftefeste og utrettet omtrent ingenting, med unntak av et par feilpasninger. Jeg setter meg selv ned som midtstopper, og Anton inn med friske bein på venstre kant. Få minutter senere rundlurer Haris backen sin for 26. av totalt 437 ganger i løpet av kampen. Fra skrått hold velger han å gå for skudd. En god avslutning som keeper så vidt får forlenget videre ut i feltet. Anton, løpsmaskinen på venstre kant, med friske bein har fylt på bakerst i feltet, og setter inn 1-0 til elleville jubelscener. Både mål og ikke minst feiring sterkt inspirert av Antons store forbilde, Cristiano Ronaldo. En taktisk genistrek med umiddelbart resultat. Coaching i verdensklasse vil nok mange si. Vanskelig å være uenig.

Etter 1-0 målet senker vi oss, og mister mye av intensiteten i spillet. Steindølene kommer mer med i kampen, og like før pause kommer de til et meget farlig innlegg. Den første avslutningen reddes med en feberredning fra Daniel. Den andre går i stolpen. Vi får ikke klarert, og Steindølene får en enkel jobb med å sette den tredje i mål til 1-1. Tungt baklengsmål like før pause.

I andre omgang går vi på igjen, med mål om å heve oss til det samme nivået vi var på før 1-0 målet. I stedet skjer det utenkelige. Et farlig frispark fra 30 meter curles inn i feltet. Totalsvikt i markeringen gjør at Steindølene-spillerne står i kø for å sette ballen i mål. Vi ligger under 2-1, og frustrasjonen stiger. Dette viste seg å være vekkeren vi trengte. Etter dette tar vi mer og mer over kampen, og bare 10 minutter senere spilles Mathias vakkert igjennom. Fra skrått hold, med venstre fot dunker han ballen i lengste hjørne, og lagene er like langt. Nå tar vi helt over, og viser frem kvalitetene som bor i laget. Haris fortsetter å rundlure backen sin gang på gang, og kombinasjonsspillet på midten sitter endelig.

Vi bryter et angrep, Mathias får ballen på midten, spiller opp til Døble, som etter et kjapt veggspill med Magnus Olai setter ballen trygt i nettet alene med keeper. Tiki taka fotball på sitt beste fra vår side, og en velfortjent ledelse. I siste del av kampen er det bare ett lag på banen. Mathias spilles nydelig igjennom (kanskje en ørliten offside), og setter trygt sitt andre for dagen. Rett før full tid viser vi igjen frem hva som bor i laget. Mathias frispilles i mellomrommet, og siden jeg sparte krefter på 20 minutter med hoftefeste som venstre kant, har jeg krefter til den tunge løpeturen i bakrom. Stikkeren er perfekt, det samme er chippen over keeperen, som ser seg nødt til å felle. Straffesparket er soleklart. Mathias får muligheten til å sette sitt 3. for dagen. Han kan nå notere seg for sesongens første hat-trick for PFK. Keeperen går riktig vei, og redder faktisk straffesparket, men returen sitter trygt i mål. Kampen blåses av, og vi vinner 5-2.

Etter kampen drar Døble frem sjokoladekake. Latteren sitter løst og stemningen er på topp i PFK-leiren. Eneste bekymring er et mulig søksmål fra venstrebacken til Steindølene. Han har god grunn for å be om livstidsforsyning av hodepinetabletter etter å ha blitt kjørt karusell med i 90 minutter.

Alt i alt en meget god kamp fra vår side. Særlig andre omgang. Dagens øyeblikk uten tvil gledesscenen fra Anton etter 1-0 målet. Den typen idrettsglede finner man kun i breddefotballen. Også vært å neven at Andreas fikk sin debut for Petroleum FK. Vi vil også takke vårt fantastiske publikum (begge to). Dere er lagets 12. og 13. mann!

Halvor Lunde Tobro,
Trener Petroleum FK