Petroleum FK – Tim&Shænko 2-0

petroleumFK

Benken: Asgeir, Anton, Joakim, Tobias

Tilskuertall: 0

Presse: 1 fotograf

Nok en kamp mot et lag like bak oss på tabellen. Tim&Shænko er et nyoppstartet lag denne sesongen, så det var vanskelig å vite hva man kunne forvente. Med en bra treningsuke bak oss gikk vi likevel inn i kampen med bra tenning og tro på seier.

Vi fikk betalt for de gode forberedelsene, og tok tidlig initiativet i kampen. Vi holder ballen fint i laget, og med flott kombinasjonsspill tvinger vi motstanderen til å løpe mye i mellom. Vi skaper en rekke halvsjanser etter mye fint spill, og slipper til svært få sjanser imot, bortsett fra når Alex ved et par anledninger tar på seg rollen som Bambi på glattisen.

Motstanderen blir mer å mer frustrert, og svarer på rundspillingen med stygge taklinger og etterslenger. Det er tydelig at de ønsker kampen inn i et annet spor enn oss, men vi lar oss ikke friste og fortsetter å kjøre over motstanderen. Etter flere gode sjanser kommer endelig uttellingen. Endre fosser fram langs høyrekanten, slår en presis pasning i bakrom mot Håvard som har gått på ett av mange tunge løp denne kampen. Han drar seg fint videre ned mot dødlinjen, slår ut i feltet til Magnus som er på blank kasse, og enkelt sender oss i føringen. Det er tydelig at Håvard har brukt påska godt, med rolige søndagsturer på ski, hvorav en søndagstur resulterte i merke i Birken. Resten av omgangen fortsetter vi det gode spillet, og skaper enda flere sjanser uten tellende resultat. Omgangen ebber ut i 1-0, og vi går til pause med en fullt fortjent ledelse, som både kunne og burde vært større. En god omgang fra PFK, med mye ”dybde i relasjonene” som Høgmo ville sagt.

I andre omgang gjør vi flere bytter, og blir litt tatt på senga i starten av omgangen. De har tydeligvis hatt bedre av en liten hvil enn oss, og går ut i høyt tempo. Etter en majestetisk førsteomgang, ser man tydelige tendenser til at PFK er slitne. Lagets egen Messi, Kristian Døble, er tydelig stiv som en stokk, proppfull av melkesyre, og beviser at seks pils og en Jäger ikke nødvendigvis er optimal oppladning til kamp. En helt på Gudenes natteliv i går, men i motsatt ende av skalaen defensivt i andre omgang i dag. Vi står av det verste presset, uten å slippe til nevneverdige sjanser, og tar etterhvert over kampen igjen med karakteristiske småpasninger og fine kombinasjoner. Midtveis i omgangen produserer vi mange store sjanser, men sliter med avslutningene. For å øke ledelsen trenger vi en sulten debutant, så Daniel settes frem som midtspiss. Like etter kriger Joakim seg fint fri på høyrekant, slår 45 grader ut til Mathias, som dribler to mann i en telefonkiosk før spiller ballen videre inn til Daniel på fem meter som setter den berømte spikeren i kista. Nok en gang coaching i verdensklasse.

Etter dette mister kampen noe av intensiteten, men vi viser oss igjen som det sterkeste laget, og tar et par av kontringsmulighetene når de kommer. På overtid drar Mathias seg inn i 16-meteren, sender en mann ned på Lade City for å kjøpe pølse, og legges i bakken. Ingen melder seg umiddelbart frivillig til å ta straffe, med unntak av Asgeir, som starter med lange utledninger om sitt imponerende målsnitt på trening gjennom vinteren. Asgeir er en type som sjelden gjør noe uten en baktanke, og her var det selvfølgelig et ønske om både å sanke målpoeng, samt poeng blant det motsatte kjønn. Straffen klinkes hardt i retning av krysset, men med et tigersprang fra motstanderens keeper, nektes Asgeir sitt første mål i PFK-trøya. Så til deg Asgeir, neste gang gjør jeg heller som mitt store trenerforbilde, Kjetil Rekdal ville gjort; ”Det e bedre at i score, enn at du bomme”.

Tidvis i kampen spiller vi god fotball, og vinner komfortabelt på en middels dag. To nye debutanter for dagen, med Daniel Tran og Kristian Wilhelmsen.

Neste kamp spilles søndag 10. April, klokka 10:30 på Ørn Arena (Lade). Møt opp for fotball som varmer i den kalde våren i Trondheim. Da ryktes det også om retur for flere 5. klassinger som har trent utrettelig på høydeopphold i Sør-Amerika.

 

Halvor Lunde Tobro

Trener, Petroleum FK