I et år har mailinglister, hjemmeside, facebook og instagram blitt administrert med denne damen i spissen, men nå er hennes tid i styret i ferd med å renne ut. Selv om det siste året har brakt med seg utallige gode minner og opplevelser, er Kristin nå klar for å gi oppgaven videre. Under kan du lese litt om hennes tanker rundt infosjef-vervet.


Beskriv i korte trekk hva stillingen går ut på?
Som navnet forteller, er man som infosjef ansvarlig for å formidle informasjon i foreningen. Dette gjelder i hovedsak  å oppdatere hjemmesiden, administrere mailinglister, sende epost og styre med sosiale medier i form av facebook og instagram. I tillegg har man i oppgave å skrive referat på styremøter og generalforsamling. På toppen av dette har man som styremedlem et visst ansvar for å representere foreningen (på en god måte) i møte med for eksempel andre linjeforeninger på diverse arrangementer gjennom året.
Hvilke egenskaper kommer godt med som infosjef?
Først og fremst, og aller, aller viktigst er det å være engasjert! Selv om alt annet i stillingen lett kan læres, er det også en fordel å være en relativt strukturert type, og å ha en viss interesse for markedsføring. Det blir mange poster på facebook og bergstud ført i pennen av infosjefen, så å ha lært seg touch-metoden og ok+ setningsoppbygning er en veldig nyttig ting. Tidvis har tidligere infosjefer vært veldig rutinerte på det tekniske i forhold til hjemmsiden (i motsetning til undertegnede). Dette kan være en fordel, men er absolutt intet krav.
Føler du at du har lært noe det siste året, og i såfall hva?
Det aller viktigste jeg har lært er at et styreverv er utrolig morsomt! Man får en unik mulighet til å påvirke alt som skjer i hele linjeforeningen, og være med på å forme foreningen som man vil. Samtidig får man et viktig innblikk i hvordan en linjeforening fungerer som jeg ikke ville vært foruten. Ellers har jeg lært mye om wordpress og administrasjon av epost og mailinglister.
Hva vil du si til de som tenker på å stille?
Go for it! Å ha et styreverv er så ufattelig gøy, og arbeidsoppgavene tar ikke for mye tid. Å glede seg til styremøter er ingen selvfølge, men slik er det faktisk i dette vervet! Samtidig som man har en veldig viktig oppgave som styremedlem – nemlig å gjøre studiehverdagen til bergstudenter så bra som overhodet mulig – er det alltid super stemning og mye latter når styret samles.  I tillegg får man bli kjent med masse nye, engasjerte mennesker i de andre linjeforeningstyrene gjennom utallige immball, revyer og jubileum. Er det én ting jeg virkelig kommer til å huske fra min studietid, er det nettopp dette året, så ikke la denne sjansen gå fra deg!

Still som infosjef på generalforsamlingen 14. april!
Spørsmål? Kontakt Kristin på infosjef@bergstud.no