Dette er Trine. Hun har vært leder i foreningen siden april i fjor, og etter et fantastisk år fylt med opplevelser og eventyr er hun nå klar (i alle fall nesten) for å gi stafettpinnen videre. Kunne du tenke deg å bli den neste lederen til berg? Da bør du lese hva Trine har å si om vervet sitt under!


Forklar i korte trekk hva stillingen din går ut på?
Når man er leder i Bergstuderendes Forening innebærer det at man har det overordnede ansvaret for linjeforeningen. Dette vil først og fremst si at du kan styre BSF-skuta i den retningen du mener er riktig. Det innebærer å delta på BSF-arrangementer, samt at du blir invitert til å delta på sosiale tilstelninger i regi av andre linjeforeninger, Samfundet, UKA osv. Det innebærer også at man er et kontaktpunkt for andre linjeforeninger, ansatte ved NTNU osv. Som leder er du ofte linjeforeningens ansikt utad, og folk tar derfor helst kontakt med deg for å nå frem til andre ledd i linjeforeningen, eller for å få din personlige mening om saker og ting. Og dette er veldig gøy!!

Hvilke egenskaper kommer godt med som leder?
Som leder mener jeg det er viktig å være åpen for andres idéer og forslag, og forstå at man alltid har mer å lære. Dette mener jeg er essensielt å forstå for å bli bedre. For å få et optimalt resultat, er det viktig at flere perspektiver blir vurdert, og med den diversiteten man har i en linjeforening, er det viktig med et åpent blikk og åpne ører. Det er også viktig å være fleksibel og tilgjengelig. Alt fra presse til fakultetsansatte til videregående elever som lurer på hvordan det er å studere på NTNU kan komme til å ta kontakt med deg, og det du har å si kan ofte bety veldig mye. Det er derfor viktig at du liker å ta ansvar.
Føler du at du har lært noe det siste året, og i såfall hva?
Jeg har lært utrolig mye dette året. Jeg har lært at man jobber best sammen når man har det gøy sammen, og som leder i linjeforeningen er særlig dette noe å huske på. Et inkluderende miljø er alfa omega, og jeg gleder meg alltid til styremøter og sosiale arrangementer i Bergstuderendes Forening. Når jeg tok på meg dette ledervervet ante jeg ikke hva jeg gikk til, men jeg har lært utrolig mye om meg selv, og utviklet meg veldig dette siste året. Og det er trist og rart å innse at jeg snart er avtroppende.
Hva vil du si til de som tenker på å stille?
Jeg vil oppfordre de som tenker å stille til å gripe muligheten! Man er ikke student i mange år – derfor må man ofte ta fatt på nye utfordringer tidligere enn hva som kanskje føles helt komfortabelt. Det jeg kan forsikre deg om, er at du ikke blir å angre. Et år som leder i linjeforeningen kommer til å åpne mange dører og gi deg mange nye venner. Du kommer til å bli kjent med en ny side av deg selv, og det kommer til å være en verdifull erfaring å ha med seg videre, hvis du bare tar utfordringen. Jeg misunner deg som blir den nye lederen i BSF, du kommer til å få det så utrolig gøy!!

Spørsmål? Kontakt Trine på leder@bergstud.no