I et år har mailinglister, hjemmeside og facebook blitt administrert med Erlend i spissen. Nå er hans tid i styret snart over. Selv om det siste året har brakt med seg utrolig mange flotte opplevelser, er Erlend nå klar for å gi oppgaven videre. Under kan du lese litt om hans tanker rundt infosjef-vervet.


Beskriv i korte trekk hva stillingen går ut på?
Hovedansvaret til den som er infosjef er å videreformidle informasjon til medlemmene i Berg. Dette gjelder i hovedsak oppdatere hjemmesiden, administrere mailinglister, sende epost og styre med sosiale medier i form av facebook og instagram. Man er også leder av webcom, hvor man jobber spesielt rettet mot hjemmesiden sammen med en herlig gjeng bergstudenter. Som styremedlem har man også et ansvar for å representere foreningen på en god måte (kanskje det kjekkeste med hele vervet).

Hvilke egenskaper kommer godt med som infosjef?
Først og fremst er det viktigst å være engasjert! Det som er så bra med infosjef-vervet er at du har stor valgfrihet når det kommer til hva du ønsker å jobbe med. Har du for eksempel lyst til å sette deg dypt inn i det tekniske når det kommer til nettsiden kan du det. Eller så kan du satse litt mer på å lage gode innlegg på nettsiden og kjøre fullt ut på facebook og sosiale medier. Det er sikkert lurt å kombinere begge deler til en viss grad, men man har faktisk ganske mye frihet. Det er selvfølgelig ting man som infosjef bare må gjøre, som å sende infomail og oppdatere nettsiden med nytt innhold. Så å være litt strukturert er ikke feil.

Føler du at du har lært noe det siste året, og i såfall hva?
Da jeg startet vervet mitt som infosjef hadde jeg ingen peiling på hvordan en nettside er bygget opp og kunne generelt veldig lite om data. Nå har jeg lært meg prinsipper om hvordan ting fungerer når det kommer til nettsideoppbygning og fått meg mye dypere generelle datakunnskaper. Man trenger ikke kunne mye om data før man tar vervet som infosjef! Ellers lager man mang innlegg på nettsiden og facebook i tillegg til å sende infomail. Derfor har jeg også lært meg hvordan jeg skal skrive bedre tekster, samt fått øvd meg på hvordan man skal uttrykke seg i mailer osv.

Hva vil du si til de som tenker på å stille?
Kjør! Et styreverv er utrolig gøy, og arbeidsoppgavene tar ikke for mye tid. I tillegg får man bli kjent med mange nye, engasjerte mennesker i de andre linjeforeningstyrene gjennom utallige immball, revyer og jubileum. Dette er utrolig givende og gøy! Har du en liten stemme inni hodet ditt som sier at infosjefvervet kanskje er noe for deg har jeg tre ord til deg: Go for it!. Ikke glem at du som ny infosjef har webcom i ryggen, som hjelper deg med vervet ditt.

Dette er to semester jeg aldri kommer til å glemme!


Still som infosjef på generalforsamlingen 5. april!
Spørsmål? Kontakt Erlend på infosjef@bergstud.no. Han er også å finne på kontoret mandager 12:15 – 14:00.