Dette er Felix. Han har vært leder i foreningen siden april i fjor, og etter et fantastisk år fylt med opplevelser og eventyr er han nå klar (i alle fall nesten) for å gi stafettpinnen videre. Kunne du tenke deg å bli den neste lederen til berg? Da bør du lese hva Felix har å si om vervet sitt!


Forklar i korte trekk hva stillingen din går ut på?
Som leder av Bergstuderendes Forening har man det overordnende ansvaret for linjeforeningen og at alt går som smurt. Det innebærer først og fremst at du selv kan bestemme hvordan du vil at foreningen skal se ut fremover og i hvilken retning du vil ta den. I tillegg er man linjeforeningens ansikt utad, og folk flest har kontakt med deg først om det skulle være noe de lurer på, eller om de skal ha tak i noen andre deler av foreningen. Det er en utrolig kul følelse at folk kommer til deg for å få dine personlige meninger om ting, og hvordan du ville løst et problem. Den beste delen av stillingen er alle de sosiale arrangementene du blir invitert til og får muligheten til å delta på. Arrangementer i UKA, På samfundet og i regi av andre linjeforeninger som Immatrikuleringsball og revyer. Og sist, men ikke minst, delta på våre egne BSF-arrangementer.

Hvilke egenskaper kommer godt med som leder?
Når det kommer til lederstillingen i foreningen vil jeg si at det er viktig å kunne jobbe i team og være åpen for andres forslag og ideer. I tillegg må man alltid være åpen for å lære, noe som gir deg muligheten til å utvikle deg selv. Fleksibilitet og tilgjengelighet er en god egenskap å ha i denne stillingen. Man skal alltid være tilgjengelig for studentene våre, og kunne stille opp på arrangementer, møter og diverse. I din tid som leder kommer du til å være i kontakt med så utrolig mange forskjellige folk. Alt fra fakultetsansvarlige til  studenter, videregående elever osv. Så å kunne lytte til hva andre har å si er en stor del av stillingen. Så det du sier, kan bety veldig mye i forskjellige situasjoner. Som når man snakker med presse i forhold til Myra for eksempel.

Føler du at du har lært noe det siste året, og i såfall hva?
Da jeg stilte som leder under generalforsamlingen hadde jeg ingen anelse hva jeg gikk til. Jeg var utrolig spent på hva dette vervet kom til å å gi meg. Og i etterkant kan jeg med hånden på hjertet si at det har på ingen måte skuffet meg. Jeg har lært så utrolig mye det siste året. Alt fra små ting som å sende ut møteinnkalelser eller arrangere generaforsamlinger, til å ta større avgjørelser om hvordan ting skal prioriteres i foreningen. Jeg har ihvertfall lært at så lenge man har det gøy, så har det ingenting å si hvor mye man jobber med noe eller hvor lang tid det tar. I tillegg så lærer du fort at man ikke kan være med på alt som skjer. Imm.ball-sesongen er beinhard.

Hva vil du si til de som tenker på å stille?
Før jeg stilte gikk jeg flere runder med meg selv om dette var noe for meg og hvordan jeg skulle takle det. I tillegg til hvor mye tid det kom til å ta. Det er lett å få følelsen av at man som leder gjør utrolig mye, og at man ikke har tid til å gjøre noe annet. Men man bruker ikke mer tid en man legger inn selv, i tillegg har man et styret rundt seg som er utrolig flinke. De er der hele veien og bistår deg med alt du måtte trenge. Ieg angrer ik ettertid må jeg si at jeg er så utrolig glad for at jeg bestemte for  ta denne reisen. Jke et sekund. Så til dere som tenker på å stille, gjør det! Grip denne muligheten, fordi dere kommer aldri livet til å angre. Et år som leder for Bergstuderenes forening kommer til å gi deg så vanvittig mye. Man får nye venner, muligheten til å være med på så utrolig mye kult, og ikke minst åpner det mange nye dører for deg. Så jeg håper du tør å ta steget fra å “bare tenke på det” til å faktisk stille. Det blir en av de bedre årene i livet ditt, og det er bare å glede seg! Jeg misunner deg som blir den nye lederen!!


Still som leder på generalforsamlingen torsdag 5. april!
Spørsmål? Kontakt Felix på leder@bergstud.no, eller på kontoret fra 12:15 – 14:00 på torsdager