De første dagene

Som ny student ved NTNU er det en rekke ting som må på plass, og det er lett for at det blir kaotisk når en skal ordne alt på en gang. Vi har her prøvd å lage en oversikt over hva som er viktig å få gjort når en begynner på NTNU.

Meld deg på Fadderukene!

Fadderukene er noe av det mest sosiale du kan være med på som ny student. Her får du muligheten til å være med på masse aktiviteter og skaffe nye bekjentskap! Meld deg på her.

Betale semesteravgift

Før studiestart mottar du en epost fra NTNU med innloggingsinformasjon til Studentweb. Denne tilgangen trenger du for å kunne betale semesteravgift og registrere deg for semesteret.

Betaling av semesteravgiften bør gjøres så fort som mulig. Før du kan registrere deg må du betale semesteravgift.

Frist: 15. september (høst) og 15. februar (vår)

Bøker

Akademika selger alle pensumbøkene man trenger, og holder til i andre etasje på “stripa” (sentralbygget)

Ofte kan det lønne seg å kjøpe bøkene brukt fra andre studenter, her kan du spørre fadderene dine!  I tillegg finnes det mange nettsider, for eksempel ibok.no eller bookis.no.

Registrere deg

Registrer deg for semesteret ved å bekrefte utdanningsplanen Studentweb. Deretter opretter du en brukerkonto på studentweb. Etter at du har gjordt dette vil du kunne:

  •       Laste ned studentbevis-appen, slik at du får studentrabatter.
  •       Logge på Innsida, NTNU sitt sentrale data-HUB, med programvare, mail, informasjon, etc.
  •       Logge på Blackboard, NTNU sin nye faglige plattform tilsvarende Itslearning/Fronter.

Melde adresseendring

Melde adresseendring hos Posten Vær rask! Du får viktig post fra NTNU og Lånekassen. Det er uansett viktigst at du har korrekt adresse på Innsida – NTNU sine sider på Studentweb som nevnt tidligere.

Skaffe adgangskort

Skaff adgangskort.  Kortet fungerer som studiebevis, lånekort til biblioteket, adgangskort til rom og til utskrifter. I de første ukene er det ofte lang kø for å skaffe adgangskort. For de late og utålmodige kan man fint klare seg uten adgangskortet de første ukene, og heller skaffe det når køen har minket.

Fikse timeplan

Du finner en timeplangenerator her:

http://ntnu.1024.no/

IT-Hjelp

Orakeltjenesten kan hjelpe deg med det meste IT-relatert, som blant annet din NTNU brukerkonto og Email.

Les mer om hva orakeltjenesten tilbyr her

Orakeltjenesten holder til rett på innsiden av realfagsbiblioteket.

Søke stipend og lån

Søk stipend og lån hos Lånekassen hvis du ennå ikke har gjort det. Du må ha betalt semesteravgiften for å få stipend og studielån.

Frist: 15. november (høst) og 15. mars (vår).

For å gjøre det litt enklere å holde oversikt anbefaler vi alle nye studenter å benytte seg av instabart. Instabart er en samleside for mye informasjon. Alt i fra timeplan til hva som står på menyen i de ulike kantinene. Instabart finnes også som app til Android.

Å finne frem på campus er også en kunst de første ukene. Et verktøy som kommer godt til hjelp er MazeMap. Med kart-appen MazeMap kan man søke opp rommet man skal til, og få tegnet opp en sti for hvor man skal gå for å komme dit. Veldig nyttig!

For mer informasjon se:

http://www.ntnu.no/student/

https://innsida.ntnu.no/ny-student