Ættiquette, Skick & Brug i Bergstuderendes Forening

Ættiquette, Skick & Brug i Bergstuderendes Forening

Rådgivende Organ

Denne siden ble dannet som et ønske fra BSF sitt Hovedstyret høsten 2016 og er ment som en hjelpepinne til nye medlemmer som føler seg i villrede for hvordan man bør oppføre seg på fest, kle seg, og hva sjargong noen Bergfolk kan ha og mer.

Siden vil fokusere mest på gjengangere som ikke har endret seg mye de siste årene, men også forsøke å definere “gråsonen” som mange fort kan falle i.

Har du spørsmål utover det som står her kan du kontakte Trad.kom som gledelig deler ut klemmer og råd til nyskjerrige og ivrige Bergfolk.

§ 1. Ikke syng din egen skål

§ 2. Det skal særdeles etterstræbes ad Bergmandsdrakten (jakken) ikke skal avtages før den Ældste Bergmand eller Bergquinde i lokalet har gjort dette først.

§ 3. Det heter ImmFest. Ikke Immball. BSF har aldri Immball.

§ 4. Det synges aldri “H**Skål!”, kun “Skål” når sanger avsluttes. Bergfolk kaster aldri bort tid når de Edle dråper skal inntas. Bestraffning: Lambo, spesielt for de som er kjent med dette fra før.

§ 5. Når en ønsker ad tie en høylytt og lyckhelig forsamling ropes “Silisium”, ikke “Silencium”. Ordspill er gøy.

 

DSC01473_editSom en god gammeldags grunnregel bør Bergmandsdrakten holdes “ryddig”. Dette gjelder generelt for de aller fleste arrangement.

En grov oversikt er laget i tabellen, som etterspurt av Hovedstyret 2016.

Effekter er fellesbetegnelse for pins, medaljer, buttons, etc.

Innhold går her

  1. Gallastandard
    • Kun rene BSF-effekter.
    • Inkludert og Røros/Olavsgruva effekter.