Enhver linjeforening med respekt for seg selv har en egen strikkegenser. Vår er selvfølgelig den fineste.

Designet på genseren er utarbeidet av Elin Trøften allerede i 1960, så genseren har allerede en lang historie. Mønsteret på genseren tar utgangspunkt i bergemblemet og strikkes som regel i svart/koksgrått og hvitt/ offwhite ullgarn. Mønsteret får du på fakultetskontoret i Geologen, gratis. Denne genseren blir brukt flittig av alle ekte bergfolk, og er så ledes et must.

Ta derfor en oppskrift og send den hjem til mor, bestemor eller andre strikkende vesener, og fortell dem at du ønsker deg en slik en til høstferien, jul eller noe sånt!

Last ned mønster og historien bak genseren her:

 
Quindeversjon:

Siden høsten 2014 har det i det skjulte sirkulert en ny versjon av berggenseren. Nå er den endelig offentliggjort for alle bergfolk. Mønsteret er modifisert av Ingeborg Berstad og har et mer feminint snitt med innsving i midjen og rund hals.

 

Last ned mønster her:

 

Kjenner du ingen som strikker?
Bestill genseren på Woolit.no da vel!

Prisen er da ca. 2500 kr
 

Tilbehør

Våren 2018 dukket det opp to nye kreasjoner i Bergkolleksjonen takket være Emma Solhaug. Det er et snasent pannebånd i det velkjente mønsteret, og ikke minst en praktisk øl-vott. Et must for alle bergmend og bergquinder som på vinterstid enten befinner seg på Røros, Berserennet eller på en kald lesesal.

Last ned mønsteret her: