Berseblæsten er studentorkesteret for studenter ved Berglinja ved det gamle NTH, og utgjør det eldste studentorkesteret i Norge – stiftet i 1953.

Berseblæsten er det det eneste studentorkesteret vi vet om som har stått i Guinnes Rekordbok! Rekorden, «Norges dypeste konsert», ble satt 11. oktober 1991 i Malm gruver, Nord-Trøndelag.

Ja, for Strindens rekord teller ikke (de øver for mye). De hører til på Samfundet, og så spiller de bare fort uansett. Vi i Berseblæsten er glade for at vi ikke er som Strindens. Vi spiller så mye vi orker. Noen ganger har vi til og med fått kjeft for at vi har spilt for bra. Og det er jo ikke bra.

I 2006 kom Katie Melua på banen og mente hun hadde avholdt verdens dypeste konsert på et av Troll A sine plattformben, 300 meter under havoverflaten. Eldre NTNU studenter gikk raskt ut i media på og avfeide dette, men de kom raskt til enighet. Mens Berseblæsten hadde avholdt verdens dypeste underjordiske konsert, hadde Katie avholdt verdens dypeste undersjøiske konsert.

Høsten 2003 feiret Berseblæsten 50-årsjubileum med brask og bram på Solskinnshytta på Røros. Mange nåværende og tidligere berseblæstere deltok, og kokker fra kokkelauget kom og lagde mat til oss. I 2008 feiret vi igjen jubileum, denne gang 55 år. Feiringen fant denne gang sted i Trondheim, nærmere bestemt på Stykket gård inne i Bymarka helgen 19 – 21 september.

Berseblæsten har også sin egen hjemmeside, som du kan besøke på sluttybeasts.com (ja, den heter faktisk det av ukjente årsaker)

Ønskes det, tar Berseblæsten på seg spilleoppdrag
Ta da kontakt med oss på: berse@list.stud.ntnu.no

Øvinger: Hver onsdag 19.00 @ Berseblæsten sitt kontor, Sokkelen på Bergbygget. Berg 055.  Se kart på mazemap her.

Berseblæsten avholder sin konsert i Malm, 1153 meter under jordoverflaten.